Krant | Maarten Coolen

Een prachtig project van Maarten Coolen, conceptueel fotograaf. Hij maakte een bijzonder portfolio, een krant waarvoor ik de quotes ophaalde en alle teksten schreef.

DE MAARTEN | voorwoord

Toen ik het idee opperde een eigen krant te maken, werd er enthousiast gereageerd. Vertelde ik dat de krant mijn naam ging dragen, had ik de critici ineens op mijn hand. Want dat is toch niet normaal?

Als conceptueel fotograaf raak ik geïnspireerd door de werkende mens die zijn eigen bestaan opbouwt. Ik creëer momentopnames, beelden die verrijken en verrassen. Soms narcistisch, soms op het randje, maar altijd mijn eigen keuze.

De Maarten wil inspireren met vrij werk en werk in opdracht. Een mix van experimenten, conceptuele kaders en eindproducten. Als vertaler van de boodschap of als de boodschapper zelf. Maak kennis met fotografie waar de mens centraal staat. Portret, documentaire of reportage.

.”de-maarten-1

de-maarten-2

Jeroen van der Wegen, Woonbedrijf | referentie

“Van iets gewoons iets moois maken, dat is de kunst die Maarten beheerst. Hij begrijpt onze wensen en heeft een goede klik met de personen die hij op de foto zet. Maarten houdt me scherp, hij heeft oog voor detail en denkt creatief mee over onderwerp, setting en het totaalbeeld.”