Savantmagazine | Savant Zorg

Savant Zorg vroeg mikkischrijft om de opening van één van de modernste woonzorgcentra van Nederland op te tekenen. Mensen met dementie huren bij Savant van Lenthof een volwaardig appartement met zorg op maat. Vanaf de informatiebijeenkomsten op 3, 4, 5 en 6 oktober tot de open huis-dagen op 27 en 28 oktober deed ik verslag van de activiteiten.

Het resultaat

  • Meerdere persberichten die zijn opgepikt door de lokale media.
  • En een uitgebreid artikel in Savantmagazine, informatieblad voor medewerkers en vrijwilligers.

Ik wens het nieuwe zorgteam van Savant van Lenthof enorm veel werkplezier!

Impressie uit persberichten

Veilig en vertrouwd wonen voor mensen met dementie

“Als u gewend bent om elke zondag naar de kerk te gaan, dan zorgen we er bij Savant van Lenthof voor dat u dat zo lang mogelijk kunt blijven doen.” Wijkverpleegkundige Josje van Vugt legt in één zin uit wat dit nieuwe woonzorgcomplex in het hart van Nuenen zo bijzonder maakt.

“Het voelt echt alsof dit haar plekje is”

De zussen Christien en Agnes zijn al een tijd op zoek naar passende woonruimte voor hun moeder. Ze werden erg enthousiast toen ze hoorden over Savant van Lenthof. Christien: “Het voelt echt alsof dit haar plekje is. Hier hoeft ze haar vrijheid niet op te geven. Ze blijft zo zelfstandig mogelijk, maar wel binnen een veilige en beschermde omgeving.” “Plus wij krijgen de rust die we nodig hebben. Nu heb je toch altijd zorgen”, zegt Agnes.

Vertrouwd en midden in de samenleving

De zussen Martje en Gonnie kwamen proeven van de sfeer. Ze maakten kennis met het zorgteam én kregen natuurlijk een rondleiding om de appartementen te zien. De zorg voor hun moeder, die 24/7 ondersteuning nodig heeft door dementie, wordt te zwaar om alleen te dragen. Gonnie: “We zoeken naar kleinschalig en vriendelijk wonen. Maar ook naar het vertrouwen en de zekerheid dat ons moeder veilig is.” “En deze locatie is prachtig: midden in het dorp, dichtbij ons en dichtbij haar vertrouwde omgeving”, zegt Martje.

Impressie Savantmagazine

ssavant 2

savant 1