Aanbestedingen | diverse klanten

Aanbestedingsdocumenten schrijven; het is een vak apart. Voor Rendon Onderhoudsgroep, KnaapenGroep, SY-NERGY, Caspar de Haan en Ballast Nedam schreef ik (winnende) aanbestedingen.

Tenderteam

Aansluiten bij het Tenderteam betekent meedenken over de échte vraag van de klant: waar zit de twijfel, waar zoekt hij bevestiging, welke belofte moeten we waarmaken?

Onderscheidende waarde

Dat vertaal ik naar onderscheidende waarde. Want een lijst van diensten levert geen succesvolle tender op. Ik voeg persoonlijkheid, drive en emotie toe aan de teksten en beschrijf samen met de specialisten tot in detail hoe risico’s beperkt worden. Het bewijs wordt geleverd door bestaande referenties. Vervolgens ligt er een goed document volgens de gestelde richtlijnen dat we voor de deadline indienen. En nu maar duimen…

Leer van feedback

Voor een professioneel tenderteam eindigt het proces niet bij het inleveren van het voorstel. Geleerde lessen brengen elk team naar een hoger niveau. Wat ging goed en wat kon beter? Want dat vergroot de kans op het succes van de volgende tender.